tisdag 26 november 2013

treasure diamond



Idag har några nya finheter fått flytta in i vardagsrummet. Egentligen bara för att bli fotograferade till butiken. Men jag tror minsann att de får bo kvar där på skivspelarmöbeln. Tillsammans med Jonna Fransson-printet.



Snart ska granen få flytta in där i hörnet istället för videgrenen. Jag längtar. Ljuset som blir i hela rummet när granen är tänd. Vill bara vara där då!

De handgjorda diamantaskarna- vem vill inte ha en så´n tänker jag? Bästa julklappen (den också)! I köket med flingsalt i, på kontoret med gem, sudd och usb-minnet. I badrummet eller i sovrummet med smycken och småprylar.
Finns i Grått, mint, vitt och rosa, i två storlekar. Från fermLIVING


den vita...




och den gröna, som nog är min favorit.

MEDVETENmini


fredag 22 november 2013

finaste


Bildkvaliteten är lite dålig = mobilkamera men jag bara älskar de här kombinationerna!
Är det inte fint så säg? Tänk på två små tvillingar...
Kärlek!




Grå kofta så mjuk att den nästan känns omöjligt. Signerad FUB . Stickade byxor- samma märke, lika mjuka!



Röd tunnstickad liten cardigan med fickor fram. Fint hela året såklart, men kanske extra nu såhär i juletid. Småprickig trikåtröja och byxor i mjukaste, mjukaste. Fin mönsterkombo de där två. Båda från Kidscase.


tisdag 19 november 2013

lyxiga julklappskit



Väldigt, väldigt snart kommer vi erbjuda en rad riktigt fina presentkit. Snyggheter vi plockat ut och matchat ihop med andra snyggheter. Sånt som passar extra bra ihop och som därför verkligen lyfter och förhöjer sina respektive. Sånt som liksom gifter sig.
Våra prsentkit passar perfekt för dej som inte vill "springa runt" i julklappshetsen. Presentkiten är av varierande storlek men de flesta ganska rejäla, för att du ska slippa leta och addera annat.
1 riktigt fin och stolt julklapp till den du håller av. Syster eller bror, lillskrutt, mamma eller bästa väninnan...
Tycker du att det är för bra och för stort finns de allra flesta produkter under respektive kategori. Bilderna är också till för att inspirera och du kan själv plocka ut några av produkterna för att köpa var för sig.
Du hittar dem snart i vår nya kategori "JUL 2013".

Obs:några av presentkiten finns bara i ett exemplar

torsdag 14 november 2013

Foto: © European Pressphoto Agency/Dennis M. Sabangan 



Katastrofen och förödelsen på Filippinerna har berört mig djupt och jag känner att jag vill göra något. Måste göra något!
Därför skänker jag 20% av dagens (torsdag 14/11) totala omsättning till Rädda barnens katastroffond och deras intensiva och svåra arbete på plats. 
Tyfonen Haiyan som drog fram i slutet av förra veckan beräknas ha drabbat 11,3 miljoner människor och av dem är 4,4 miljoner barn. Hundratusentals av dem befinner sig på flykt undan förödelsen. Många är ensamma och mycket utsatta utan föräldrar, hem, mat och vatten samt troligtvis i behov av psykosocial hjälp.

Passa på att handla en tidig julklapp eller det där du länge suktat efter. Förutom att våra produkter är etiska/hållbara/ekologiska och/eller miljövänliga och därmed bra på alla sätt och vis kan du idag-tillsammans med mej hjälpa till att göra skillnad!
Eftersom hjälpen behövs omgående överlämnar jag gåvan redan under fredagen.

Ta hand om er och extra, extra välkommen till MEDVETENmini just idag!






lördag 2 november 2013


Bor du i Stockholm? Intresserad av att leva sunt och kanske behöver lite input och hjälp på traven?
Då ska du träffa min vän Therese som driver ROOTS-STHLM.









Therese har ett holistiskt sätt att se på det vi kallar hälsa. Att allt hänger samman. I livet, i kroppen och i sinnet. Därför erbjuder ROOTS allt från kostrådgivning, olika massagebehandlingar till workshops och kurser. Genom olika samarbetspartners kan man också träna yoga och få tillgång till personlig träning.

Själv blir jag hur sugen som hest bara jag ser de fina bilderna som  Annasynnero.com tagit.

Snart kommer också Therese att göra ett litet gästinlägg här i bloggen. Tror bestämt hon kommer bjuda på något smarrigt rawfood-recept...

Trevlig lördag på er
Ebba




fredag 1 november 2013




Före stormen var landskapet härligt färgsprakande och vi hade några fina dagar med eldning och vedhantering efter ett träd som tagits ner i samband med vårt garagebygge. Fast själv var jag inte så särskilt delaktig, satt mest inne och jobbade. 
Men så blev jag utbeordrad att hjälpa till att samla ris till den där brasan. Inte mycket att be för alltså. Det var verkligen skönt att komma ut en stund och hänga med familjen.

Nu är landskapet grått och trist- inte ett blad kvar på träden kring huset och efter flera dagar med ihållande regn är det lerigt och gräsmattan uppkörd efter alla veckans leveranser. Den här årstiden är nog den sämsta. 
Senhösten. 
Blöt, trist, blåsig och mörk.



 Helst vill jag packa resväska och åka. Nästan vart som hest. Bara det är vackert. Till Frankrike kanske...

 Eller ett höstigt Amsterdam.



Grekland funkar alltid. Jag ser på väderleksrapporten att det är nästan 30 grader där nu. Är det förresten normalt?

Men får jag välja så vill jag åka hit...





till Barcelona för här har jag minsann aldrig varit.