onsdag 30 januari 2013


I natt kom vi hem efter 4 dagar i Paris. Jag ska inte säga att inköpen för hösten är helt och hållet klara men jag har iallafall kommit en bra bit på väg.
Med över 400 utställare blir man rätt mör i bollen efter ett tag! Då jag aldrig besökt Playtime förut och eftersom många märken är helt nya för mej måste dem alla gås igenom, ett efter ett. Vissa kan man ju hoppa över på en gång de de inte alls faller mig i smaken, men så fort det ser lite intressant ut måste jag höra mig för huruvida de jobbar med ekologiska material eller ej. Inte helt sällan blir man ståendes i en monter och pratar och pratar och rätt som det är har det gått en timme eller två. 

Att det råder totalt fotoförbud inne i montrarna det måste man respektera. Naturligtvis vill de skydda sin design in i det längsta. Det är ju naturligtvis inte så roligt att få sina produkter kopierade innan man ens själv satt dem i produktion.
Men några miljöbilder kunde jag ändå inte låta bli att ta...























 
Tillbaka på hotellet efter 8 timmars mässjobb var det bara att fortsätta. Ordrar och kataloger gicks sakta men säkert igenom ännu en gång...




måndag 21 januari 2013





Den här gången har jag bestämt mig för att jag ska leja bort allt jag är mindre bra på. Bokföringen är ju givet, siffror är jag helt enkelt inte bra på. 
Att ha koll på budget, inköp och kassaflöde räcker för att hålla mig sysselsatt. Bengt Göran, min revisor får bokföra, räkna moms och deklarera. Sånt orkar jag inte med.

Detsamma gäller all grafisk formgivning. Jag kan jobba med diverse olika bildbehandlingsprogram, men jag är inte jätteduktig. Jag är helt självlärd och gäller det att redigera befintligt bildmaterial så är det inga större problem. Men att illustrera med datorn som verktyg, det kan jag egentligen inte även om jag i mitt gamla företag gjorde alla visitkort, hangtags ocg reklambanners helt själv.
Ska jag bygga upp något grafiskt material så är det penna och papper som gäller. Om jag ändå är tvungen att använda datorn så tar det helt enkelt alldeles för lång tid för at det ska vara rimligt.
Därför är Sofia Brolin och hennes företag Brolinform satt på att bygga upp hela min grafiska profil.
Väldigt spännande men också ganska jobbigt för ett kontrollfreak som mej. Kommer hon ens förstå hur jag vill ha det utifrån alla skisser och ideúppslag jag skickat till henne?!
Det återstår att se för på onsdag i nästa vecka ska jag få en första titt. Så förväntasnfull, och lite nervös :o)

Eftersom  loggan ännu inte är klar har jag i all hast fått tillverka visitkort i Photoshop på egenhand. Resultatet blev ju inte direkt enastående men eftersom själva visitkortet är ett bevis på att jag är behörig och därmed kan få tillträde på Playtime Paris(fackmässa) i nästa vecka var det ett absolut måste att knåpa ihop något till mej och min assistent. Det är nu ivägmailat till Citytryckeriet i Malmö som på kort varsel lovade att få dem klara till på torsdag.

Tack för det, Underbara människa!



fredag 18 januari 2013




Ur kaos föds ordning. Jag vill gärna tro och hoppas på det iallafall.

Här hemma håller jag som bäst på att inreda kontoret och i sann miljöanda har jag bestämt mig för att köpa så mycket begagnat som möjligt. Dessutom blir ju plånboken glad. Det är ju så förfärligt många investeringar man ska göra så här i starten och jag vill att mitt startkapital ska räcka till så mycket som möjligt.

Baksidan med att köpa begagnat är att det inte helt sällan skapar en massa merjobb. Det ska tvättas, slipas och målas. 
Det tar ganska lång tid allt det där å tråkigt och bökigt är det med. Stökigt blir det också.

Skrivborden jag köpte i Lund härom veckan var i ett bedrövligt skick och ska målas. Men först har jag skurat alla lådor och sköljat av dem i duschen. Nu får de torka framför brasan.
Sen ska de målas vita och förhoppningsvis blir det ganska bra till sist...

Jag vet iallafall vad jag ska göra i helgen ;o)

Trevlig fredag på er


torsdag 17 januari 2013





På fredag i nästa vecka åker jag till Paris på inköpsmässa. Vansinnigt spännande! Jag har en del möten med intressanta märken inbokade men ska också flanera omkring bland de över 400 utställarna som visar kläder, accessoarer, skor och annat smått och gott för leverans hösten 2013. 
Lite begränsat är dock utbudet när det gäller ekologiska kläder. Men några bra eko-märken finns det allt och kanske hittar jag också något jag inte redan känner till.
Hem kommer jag helt säkert med ett par lagda ordrar samt en stor portion inspiration


Förutom mässbesök på Playtime blir det även lite skönt Parishäng med förhoppningsvis god mat och allmän trendspaning på stan.
Med mej följer mamma som numera innehar den trevliga titeln "Assistant buyer" och snart med eget visitkort på fickan :o)




tisdag 15 januari 2013



Jag sitter ofta till långt in på nätterna och jobbar. Igår var inget undantag. Katalog efter katalog med kläder och prylar gicks igenom. Jag kalkylerade fram priser och sorterade därefter bort de leverantörer jag bestämt mig för att antingen vänta med eller inte satsa på alls.
Kvar finns en handfull märken och nu är det bara den stora uppgiften kvar att välja modeller och färger samt bestämma mig för hur stor del av budgeten respektive märke ska få.

Det svåra är att jag måste beställa hela vårens varulager via katalog. Många märken har jag aldrig varit i kontakt med förut och i en katalog är det svårt att avgöra produkternas kvalitet. Hur sömmar och tryck ser ut, tygers kvalitet mm.
Anledningen till detta är att man gör sina inköp på mässor ett helt halvår före leverans. Det betyder att produkterna i de kataloger jag nu bläddrar i visades i Augusti förra året, innan jag bestämde mig för att dra igång min verksammhet. 
Därmed är jag helt utelämnad till bilder och beskrivningar i text. Detta kommer säkerligen att leda till en och annan felsatsning men det är inte mycket jag kan göra.
Några av märkena kommer jag att träffa i nästa vecka då jag åker till Paris för att titta på kollektioner för leverans hösten 2013. Efter den resan kommer det vara lite lättare att bestämma sig även när det gäller katalogbeställningarna. 
Att få titta och känna på produkter "in real" är A och O om man vill erbjuda sina kunder god design och bra kvalitet!

I dag sitter jag framför brasan med datorn i knät. Leveransvillkor och köpinformation ska tänkas över och helst färdigställas.



fredag 11 januari 2013

Fredagsjobb











































































Idag har jag letat inspiration för loggan. Det gick sådär...
Istället har jag hittat en hel drös ljuvliga bilder på fina barnrum. Så är det rätt så ofta när man letar efter något. Man fastnar i massa sidospår. Både på gott och ont.

På måndag påbörjas jobbet med loggan så fram tills dess är det tänkt att jag ska samla ihop så mycket bildmaterial som möjligt. Allt för att Sofia ska förstå hur jag vill ha det.
Loggan kommer att följa mej och mitt företag under lång tid framöver och det känns väldigt viktigt att den blir bra.  Den kommer alltid att finnas där och är inte utbytbar.
Den ska signalera trovärdighet, vara grafiskt snygg, enkel, unik och proffsig. Den ska kanske tryckas på kläder i framtiden och fungera på en liten, liten etikett i nacken.
Den ska helt enkelt fronta hela verksamheten.

Ett stort uppdrag helt enkelt.

torsdag 10 januari 2013

Hänger ni med


Det här är en blogg som till en början kommer att handla om vägen fram till öppningen av en helt ny webbaserad barnbutik- MedvetenMini.

Från idé till färdigt resultat. Med och motgångar.
Jag kommer att berätta om min vardag och vad jag gör. Om jakten på de bästa produktena och om möten med leverantörer.
Ni får hänga med på mässor i Paris och Köpenhamn, smygtitta på webshopbygget och följa hur min grafiska profil tar form (loggan överst är högst tillfällig).
Jag kommer helt enkelt att fylla på allt eftersom och min förhoppning är att i slutet på Februari inte bara ha en snygg och fungerande blogg med många läsare utan även en välfylld webshop fylld med godbitar till ert förfogande.

MedvetenMini

Hos oss hittar du ekologiska kläder och giftfria leksaker för barn 0- 6 år 
Inredningsdetaljer och finheter till Dej och din familj, stor som liten.

Stilen är bohemisk och lite ruff samtidigt smart och lekfull. Vi blandar nött och skavt med hållbar nyproduktion.
 
MedvetenMini - medveten konsumtion när den är som allra bäst

Välkommen